phne no

LORD JESUS CHRIST SAYS

“Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you. For everyone who asks receives; the one who seeks finds; and to the one who knocks, the door will be opened. Matthew 7:7-8

11 Oct 2016

GENERAL KNOWLEDGE- BANK PO EXAM GENERAL KNOWLEDGE STUDY MATERIALS UPDATED.


1.National Aeronautics and Space Administration NASA has selected which of the following Indian for its prestigious Goddard Internship Programme ?
Ans. B.Sataparna Mukherjee

2. International Finance Corporation (IFC. launched which of the following Masala Bonds to mobilise Rs 30 crore from Japanese retail investors ?
Ans. D.Uridashi Masala Bonds

3. Which of the following astronaut returned to earth after spending 340 days in space for NASA ?
Ans. D.Scott Kelly

4. Recently, Reserve Bank of India (RBI. has revised its norms on capital recognition. In this regard, now the central has made available how much additional worth to Indian banks ?
Ans. Rs.40,000 crore

5. Who has been awarded with DadaSaheb Phalke Award for the year 2015?
Ans. Manoj Kumar


6. Which is the most trusted online shopping brand according to the survey of Brand Trust Report India Study 2016?
Ans. Amazon

7. Which Indian Bank has got license from Myanmar Government to start its operation in Myanmar?
Ans. State Bank of India

8. Which bank was the first to get Small finance bank license from RBI among the ten applicants?
Ans. Capital Local area bank

9. River Information System a solution for Inland water Traffic is going to be implemented first in which river?
Ans. Ganga

10. In a report released by Nomura which bank is better placed than ICICI & other PSU’s in terms of corporate book profitability?

Ans. Axis Bank


ADDITIONAL Q&A

Q. 1. The duration of the 1st Five-year plan was

(a) 1948-53
(b) 1950-55
(c) 1951-56 
(d) 1954-59

Q. 2. According to the 2011 census, what is the literacy rate (% of population) in India?
(a) 74% 
(b) 68%
(c) 82%
(d) 65%

Q. 3. The duration of Day and Night are equal at
(a) Equator 
(b) South Pole
(c) Prime Meridian
(d) North Pole

Q. 4. Who wrote the book ‘India Divided'?
(a) Dr. Rajendra Prasad 
(b) Liaquat Ali
(c) Sir Mohammad Iqbal
(d) Jinnah



Q. 5. Who was the First person to be awarded Bharat Ratna?
(a) C V Raman
(b) C. Rajgopalachari 
(c) Dr. Radhakrishnan
(d) Dr. Rajendra Prasad

Q. 6. The maximum strength of Lok Sabha (lower house) can be
(a) 540
(b) 545
(c) 552 
(d) 542

Q. 7.  What is Anantapur district in Andhra Pradesh famous for?
(a) Copper
(b) Aluminium
(c) Mica
(d) Gold 

Q. 8. Who among the following cricketers has written the book “Cricket My Style”?
(a) Sunil Gavaskar
(b) Adam Gilchrist
(c) Kapil Dev
(d) Shoaib Akhtar

Q. 9. What is dry ice?
(a) Super cooled nitrogen
(b) Purified ice
(c) Solid carbon dioxide
(d) Super cooled ice

Q. 10. With which of the following fields is the Pulitzer Prize associated?
(a) Journalism 
(b) Science
(c) Sports
(d) Industry



ADDITIONAL Q&A




1. Value added services means—

(A) Giving full value for money
(B) Better value for higher price
(C) Costlier service
(D) Additional service
(E) All the above

2. CRM means—
(A) Customer Relationship Management
(B) Customer Retention Manager
(C) Customers’ Relatives Meet
(D) Channel Route Market
(E) Channel Representative Manager

3. A ‘Target Group’ in Marketing means—
(A) To whom the sales should be directed
(B) A group of Sellers
(C) A group of Buyers
(D) A group of Products
(E) All the above

4. The Target Group for Credit Cards is—
(A) All Card holders
(B) All existing borrowers
(C) Individuals with taxable income
(D) All of these
(E) None of these

5. Bancassurance means—
(A) Assurance given by banks to Loanees
(B) Assurancsurancee to bank with one bank
(C) Assurance to repay loans
(D) Assurance to give good service
(E) Selling inproducts through banks

6. Cross-selling means—
(A) Selling with a cross face
(B) Selling to Red Cross members
(C) Selling to Blue Cross members
(D) Selling across countries
(E) Selling other products to existing customers




7. One of the following is not a function of Retail Banking ………
(A) Accepting fixed deposits
(B) Giving Home loans
(C) Giving Education Loans
(D) Joint ventures
(E) None of these

8. Digital Marketing is—
(A) A way of Direct Marketing
(B) A way of Indirect Marketing
(C) A strategy of the DSAs
(D) All of these
(E) None of these

9. Market segmentation helps in—
(A) Identifying the target group
(B) Focussed marketing
(C) Improved lead generation
(D) Only (A) and (B)
(E) All (A), (B) and (C)

10. Only one of the following is true. Find the same—
(A) Marketing is not required in a monopolistic situation
(B) Marketing is not required in Public enterprises
(C) Marketing depends on competitors’ performance
(D) Marketing has no role to play in production levels
(E) Motivated employees do not require sales incentives





Answer Key...

1. d
2. a
3. c
4. b
5. e
6. e
7. d
8. a
9. a
10. a






No comments:

Post a Comment