phne no

LORD JESUS CHRIST SAYS

“Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you. For everyone who asks receives; the one who seeks finds; and to the one who knocks, the door will be opened. Matthew 7:7-8

13 Oct 2016

GENERAL KNOWLEDGE- BANK PO EXAM GENERAL KNOWLEDGE UPDATION


1. The long term objective of marketing is_________.
(a) Customer satisfaction
(b) Profit maximization with customer
(c) Profit maximization
(d) Cost cutting
(e) None of these

2. Mobile Marketing is also called as____________ ?
(a) M-marketing
(b) Management Marketing
(c) e-marketing
(d) Modern Marketing
(e) Mind Marketing

3. What is meant by B2B E-business Model?
(a) Bank-to Business
(b) Business-to Bank
(c) Building-to Business
(d) Business –to Broadcast
(e) Business-to Business



4. Automated Teller machines (ATMs) are innovation for the banking industry. In terms of the service industry this is an innovation in the – element of the marketing mix. 
(a) Pricing
(b) Promotion
(c) Distribution
(d) Product
(e) None of these

5. Current Accounts can be freely opened by_____________.
(a) Government Department
(b) All NRI's
(c) All Businessmen
(d) Firms and Companies
(e) HUF's

6. The service marketing is same as_____________.
(a) sales marketing
(b) telemarketing
(c) relationship marketing
(d) brand marketing
(e) None of these

7. Digital Bank can be resorted through_____________.
(a) Mobile phones
(b) Internal
(c) Telephones
(d) All of these
(e) None of these

8. Bank Marketing is treated as -
(a) Transaction marketing
(b) Service marketing
(c) Indoor marketing
(d) all of these
(e) None of these

9. Bank of Mathura is offering higher interest-ratio on fixed deposit to senior citizens of 60 years and above- It is practicing-
(a) Promotional pricing
(b) Psychological pricing
(c) Segmental pricing
(d) Product mix pricing
(e) All of these

10. Which of the following is an example of teleconferencing?
(a) Computer conferencing
(b) Audio conferencing
(c) Video conferencing
(d) All of the above
(e) None of these



Answer Key:
1. c
2. a
3. e
4. c
5. e
6. c
7. d
8. b
9. d
10. d


ADDITIONAL Q&A

Q.No. 1. Term 'mesothelioma' is related to___________?
(1) Technology
(2) Google
(3) Health
(4) Missile
(5) Astronomy




Q.No. 2. The content management involved _____________. 
(1) Digital content
(2) Images, video, audio and multimedia as well as text
(3) Only text
(4) Both 1 and 2
(5) None of these




Q.No. 3. Digital content is also known as________________?
(1) digital media
(2) digital data
(3) digitally broadcast
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 4. ___________is a service provided by most credit card and charge card issuers. The service allows cardholders to withdraw cash, either through an ATM or over the counter at a bank or other financial agency, up to a certain limit.
(1) cash advance
(2) cash credit
(3) cash paid
(4) cash flow

Q.No. 5. An advocate, advisor, and counselor to the clients you represent (as lawyer) also called a/an________________.
(1) Attorney
(2) practitioner
(3) counselor
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 6. Blood is circulated around the body through_____________.
(1) WBCs
(2) blood vessels
(3) blood cells 
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 7. ______________is a form of Internet marketing that involves the promotion of websites by increasing their visibility in search engine results.
(1) Search engine marketing
(2) search engine optimization
(3) search query
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 8. A bank transfer is a way to send money from one bank account to another , also called a/an__________?
(1) credit transfer
(2) online transfer
(3) wire transfer
(4) electronic funds transfer
(5) All of the above

Q.No. 9. ___________is a way to use one's real property, like land, a house, or a building, as a guarantee for a loan to get money.
(1) mortgage
(2) Bank guarantee
(3)  legal agreement
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 10. A service providing information and support to Users, Clients, especially within a company Called?
(1) Support Service
(2) help desk
(3) Customer Support
(4) Both 1 and 2
(5) None of these




Answer Key...
1. 3
2. 2
3. 4
4. 1
5. 1
6. 2
7. 1
8. 5
9. 1
10. 2





No comments:

Post a Comment