phne no

LORD JESUS CHRIST SAYS

“Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you. For everyone who asks receives; the one who seeks finds; and to the one who knocks, the door will be opened. Matthew 7:7-8

7 Oct 2016

GENERAL KNOWLEDGE- BANK PO EXAM GENERAL KNOWLEDGE UPDATION( 20 abbreviations + 10 + 10 QA

: Important 20 Abbreviations for Banking and Other Exams :
Hello Readers.
Check full List of 20 Important abbreviations for upcoming bank exams. You check must journal abbreviations pdf from here. Important Education Abbreviations and PDF list is much more helpful for every educated personnel as well as all banking jobs and competitive exam aspirants. Here is expected and very important and Most Commonly Used Abbreviations for Competitive Exams (Special In Reference of Banking Awareness) ( Today this article explains 20 +10 +10. Your suggestions to christyboyj@gmail.com awaited.

GDR
– Global Depository Receipts

ALM
- Asset Liability Management

ARC
– Asset Reconstruction Companies

FINO
– Financial Inclusion Network Operation

CTT
– Commodities Transaction Tax

CRM
– Customer Relationship Management

KYC
– Know Your Customer



SLR
– Statutory Liquidity Ratio

CRR
– Cash Reserve Ratio

MSF
– Marginal Standing Facility

REPO
– Repurchase Option

NBFC
-Non Banking Finance Companies

OSMOS
– Off-Site Monitoring & Surveillance

IFSC
– Indian Financial System Code

BSE
– Bombay Stock Exchange

NSE
– National Stock Exchange

SWIFT
– Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication

FSLRC
– Financial Sector Legislative Reforms Commission

LAF
– Liquidity Adjustment Facility

DRT
– Debt Recovery Tribunals






ADDITIONAL QUESTIONS

  • Obama embarks on historic Cuba visit:
  • World Sparrow Day observed on 20th March:
  • 21st March: World Forestry Day:
  • Govt allows 49% FDI in Insurance under automatic Route:
  • Hinduja brothers top Britain’s “Asian Rich List”:
  • Cisco to invest $100 million in India to train over 250,000 students:
  • General Lori Robinson nominated as 1st US female Combatant chief:
  • Lionel Messi Named as Huawei global ambassador:
  • Wrestler Yogeshwar Dutt bags Olympics Berth:
  • Bangladesh bowlers Taskin and Sunny Suspended by ICC:
1. Obama embarks on historic Cuba visit:
US president Barack Obama embarked on a historic trip to Cuba more than a year after Washington reset its foreign policy towards the island followed decades of Cold War animosity that almost led to a nuclear was. The three-day trip- the first by a US President in 88 years- was unthinkable until Obama and Cuban president Rahul Castro agreed in December 2014 to re-establish diplomatic ties.

2. World Sparrow Day observed on 20th March:
The world sparrow day is being observed every year on March 20 to raise awareness of the house sparrow and other common birds to urban environments and threats to their populations.

The day was celebrated globally by carrying out different activities and events like awareness campaigns, art competitions and the sparrow processions.

3. 21st March: World Forestry Day:
World forestry day or international day of forests is celebrated worldwide every year on 21st of March. The international day of forests was observed for the first time on 21 March 2013. The theme of the 2016 international day of forests is ‘forests and water’.

4. Govt allows 49% FDI in Insurance under automatic Route:
The government has relaxed FDI norms for the insurance sector by permitting overseas companies to buy 49 percent stake in domestic insurers without prior approval, which is another effort to bring more foreign players into India’s vast insurance market.
Earlier, an overseas company was allowed to buy up to 26% stake in an India-based insurance company. But, for up to 49 percent the investor had to take prior approval from the Foreign Investment Promotion Board (FIPB).

5. Hinduja brothers top Britain’s “Asian Rich List”:
The Hinduja brothers have emerged as the richest Asian-origin entrepreneur s in Britain for the fourth consecutive year with an estimated personal fortune of 16.5 billion pounds. The India-born brothers G P Hinduja and S P Hinduja topped the ‘Asian Rich List 2016’.

6. Cisco to invest $100 million in India to train over 250,000 students:
American multinational technology company Cisco systems Inc will invest over $100 million over the next 18 to 24 months to support the country’s ambitions plan to connect thousands of its villages to the internet and create jobs.
The series of investments will include $40 million that will be used to fund early-stage and growth-stage companies in the country, and train around 250,000 students by 2020.

7. General Lori Robinson nominated as 1st US female Combatant chief:
The US President Barack has named the general Lori Robinston to head the US combatant command. The Position is one of the most senior in the US military and Robinson becomes the first woman to head this position.
Presently she leads US air forces in the Pacific Air Forces (PACAF) and Executive Director of Pacific Air Combat Operations Staff since 2014.

8. Lionel Messi Named as Huawei global ambassador:
FC Barcelona’s player Lionel Messi has been named as Huawei global ambassador. The football player is the company’s Global Brand Ambassador because Huawei believed the striker and the company make “a perfect fit” as both “are always pursuing not success but challenges to be better”.

9. Wrestler Yogeshwar Dutt bags Olympics Berth:
India star wrestler Yogeshwar Dutt secured an Olympic quota place for India with a gold-medal finish in the men’s 65kg freestyle category on an otherwise disappointing day for the country’s grapplers in the Asian Olympic Qualification tournament in Astana, Kazakhastan.

10. Bangladesh bowlers Taskin and Sunny Suspended by ICC:
Bangladesh left-arm spinner Arafat Sunny and pacer Taskin Ahmed have been suspended from bowling in international cricket council with immediate effect after an independent assessment found their bowling actions to be illegal, dealing a massive blow to the team’s campaign in the ongoing World Twenty-20.
Daily GK Updates 22nd March 2016, Current Affairs March 2016
Thank you form visit our portal and connecting with us. Stay in touch with us to get more Daily GK Updates 22nd March 2016, and further more Current Affairs March 2016, Today Current Affairs Questions Answers.



ADDITIONAL QUESTIONS


Dear Readers here is the 10 selected and Very Imp. General Knowledge Questions and Answers for Upcoming Banking Exams. These General knowledge questions and answers on Banking Awareness helpful for competitive exams, entrance test and Bank Interviews as bank interview questions. Lead the Competition provides topic wise multiple choice question on general knowledge (GK) relating to banking and RBI. General Knowledge Multiple Choice questions and answers with explanation for UPSC, SSC, SSC-CGL, Banking, IBPS, Railways, NDA, CDS, and State Public Service commission Examinations.



1. The long term objective of marketing is_________.

(a) Customer satisfaction
(b) Profit maximization with customer
(c) Profit maximization
(d) Cost cutting
(e) None of these

2. Mobile Marketing is also called as____________ ?
(a) M-marketing
(b) Management Marketing
(c) e-marketing
(d) Modern Marketing
(e) Mind Marketing

3. What is meant by B2B E-business Model?
(a) Bank-to Business
(b) Business-to Bank
(c) Building-to Business
(d) Business –to Broadcast
(e) Business-to Business



4. Automated Teller machines (ATMs) are innovation for the banking industry. In terms of the service industry this is an innovation in the – element of the marketing mix. 
(a) Pricing
(b) Promotion
(c) Distribution
(d) Product
(e) None of these

5. Current Accounts can be freely opened by_____________.
(a) Government Department
(b) All NRI's
(c) All Businessmen
(d) Firms and Companies
(e) HUF's

6. The service marketing is same as_____________.
(a) sales marketing
(b) telemarketing
(c) relationship marketing
(d) brand marketing
(e) None of these

7. Digital Bank can be resorted through_____________.
(a) Mobile phones
(b) Internal
(c) Telephones
(d) All of these
(e) None of these

8. Bank Marketing is treated as -
(a) Transaction marketing
(b) Service marketing
(c) Indoor marketing
(d) all of these
(e) None of these

9. Bank of Mathura is offering higher interest-ratio on fixed deposit to senior citizens of 60 years and above- It is practicing-
(a) Promotional pricing
(b) Psychological pricing
(c) Segmental pricing
(d) Product mix pricing
(e) All of these

10. Which of the following is an example of teleconferencing?
(a) Computer conferencing
(b) Audio conferencing
(c) Video conferencing
(d) All of the above
(e) None of these



Answer Key:
1. c
2. a
3. e
4. c
5. e
6. c
7. d
8. b
9. d
10. d






No comments:

Post a Comment