phne no

LORD JESUS CHRIST SAYS

“Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you. For everyone who asks receives; the one who seeks finds; and to the one who knocks, the door will be opened. Matthew 7:7-8

9 Oct 2016

GENERAL KNOWLEDGE- BANK PO EXAM GENERAL KNOWLEDGE UPDATION( 26 + 10+10 )



GVA: 
Gross Value Added

HNI: 
High-net-worth individual

IMPS: 
Immediate Payment Service

InvIT: 
Infrastructure Investment Trusts

MIP: 
Minimum Import Price

NABARD: 
National Bank for Agriculture and Rural Development

NBFC: 
Non-Banking Finance Companies

NCD: 
Non-Convertible Debentures

NEFT: 
National Electronic Funds Transfer

NPCI: 
National Payments Corporation of India

NRLM: 
National Rural Livelihoods Mission

PAN: 
Permanent Account Number

PRS: 
Permanent Residency Status

QIP: 
Qualified Institutional Placement

RIDF: 
Rural Infrastructure Development Fund

RTGS: 
Real-time Gross Settlement

SarfaesiAct: 
Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Security Interest Act

SGSY: 
Swarnjayanti Gram Swarojgar Yojana

SHG: 
Self-Help Group

TDS: 
Tax Deducted at Source

UPI: 
Unified Payment Interface

WPI: 
Wholesale Price Index



Hello Readers here is the IBPS PO Question Papers 10 Asked Questions Part-1 (Banking/ Marketing Knowledge) for your better IBPS Bank Exam Preparation.

1. Value added services means—
(A) Giving full value for money
(B) Better value for higher price
(C) Costlier service
(D) Additional service
(E) All the above

2. CRM means—
(A) Customer Relationship Management
(B) Customer Retention Manager
(C) Customers’ Relatives Meet
(D) Channel Route Market
(E) Channel Representative Manager

 
3. A ‘Target Group’ in Marketing means—
(A) To whom the sales should be directed
(B) A group of Sellers
(C) A group of Buyers
(D) A group of Products
(E) All the above

4. The Target Group for Credit Cards is—
(A) All Card holders
(B) All existing borrowers
(C) Individuals with taxable income
(D) All of these
(E) None of these

5. Bancassurance means—
(A) Assurance given by banks to Loanees
(B) Assurancsurancee to bank with one bank
(C) Assurance to repay loans
(D) Assurance to give good service
(E) Selling inproducts through banks

6. Cross-selling means—
(A) Selling with a cross face
(B) Selling to Red Cross members
(C) Selling to Blue Cross members
(D) Selling across countries
(E) Selling other products to existing customers




7. One of the following is not a function of Retail Banking ………
(A) Accepting fixed deposits
(B) Giving Home loans
(C) Giving Education Loans
(D) Joint ventures
(E) None of these

8. Digital Marketing is—
(A) A way of Direct Marketing
(B) A way of Indirect Marketing
(C) A strategy of the DSAs
(D) All of these
(E) None of these

9. Market segmentation helps in—
(A) Identifying the target group
(B) Focussed marketing
(C) Improved lead generation
(D) Only (A) and (B)
(E) All (A), (B) and (C)

10. Only one of the following is true. Find the same—
(A) Marketing is not required in a monopolistic situation
(B) Marketing is not required in Public enterprises
(C) Marketing depends on competitors’ performance
(D) Marketing has no role to play in production levels
(E) Motivated employees do not require sales incentives




Answer Key...
1. d
2. a
3. c
4. b
5. e
6. e
7. d
8. a
9. a
10. a




Important Computer Awareness Questions Answers for IBPS Bank PO Exams


1. A device that connects to a network without the use of cables is said to be-
(A) Distributed
(B) free
(C) centralized
(D) open source
(E) None of these 

2. The most common type of storage devices are
(A) persistent
(B) optical
(C) magnetic
(D) flash
(E) steel 

3. Computers use the ________ number system to store data and perform calculations.
(A) binary
(B) octal
(C) decimal
(D) hexadecimal
(E) None of these 

4. The default view in excel is ________ view.
(A) Work
(B) auto
(C) normal
(D) roman
(E) None of these 




5. In word you can force a page break-
(A) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key.
(B) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
(C) by using the Insert/Section Break
(D) by changing the font size of your document
(E) None of these 

6. A DVD is an example of
(A) hard disk
(B) optical disc
(C) output device
(D) solid state storage device
(E) None of these 

7. ______ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
(A) Tracking
(B) Formatting
(C) Crashing
(D) Alloting
(E) None of these 

8. Which port connects special types of music instruments to sound cards?
(A) BUS
(B) CPU
(C) USB
(D) MIDI
(E) MINI 

9. In excel ______ allows users to bring together copies of workbooks that other users have worked on independently.
(A) Copying
(B) merging
(C) pasting
(D) compiling
(E) None of these

10. If you want to connect to your own computer through the Internet from other location, you can use
(A) E-mail
(B) FTP
(C) Instant Message
(D) Telnet
(E) None of these 


Answer Key....
1. e
2. c
3. a
4. c
5. b
6. b
7. b
8. d
9. b
10. d




No comments:

Post a Comment