phne no

LORD JESUS CHRIST SAYS

“Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you. For everyone who asks receives; the one who seeks finds; and to the one who knocks, the door will be opened. Matthew 7:7-8

12 Oct 2016

GENERAL KNOWLEDGE- BANK PO EXAM Q&A UPDATED.

40 Previous Asked General Science Questions


Q.1 The Heaviest naturally occurring element is -
 Uranium

Q.2 Non metallic mineral - Silica

Q.3 Laughing gas popularly - Nitrous Oxide

Q.4 Thermosetting Plastic - Bakelite

Q.5 Constituents of Brass - Zinc and copper


Q.6 Permanent hardness in water is removed by - Zeolite Method

Q.7 White Phosphorous Symbol - P4

Q.8 Aqueous Solution of Vinegar - Acetic Acid

Q.9 In Oxidation Reaction - Electrons are lost

Q.10 Gas leaked in Bhopal Gt - Methyl Isocynate

Q.11 Contributer of sea salt - Rivers

Q.12 Abundant Organic compound in nature - Cellulose

Q.13 Vanaspati Ghee from vegetables - H2

Q.14 Organic Rock - Coal

Q.15 Most abundant gas in air - Nitrogen

Q.16 Leech belongs to which group - Parasite

Q.17 Most abundant element in atmosphere - Nitrogen

Q.18 Acid and Base combined to form - salt and water

Q.19 If lime is added to soil then - acidity of soil decreases

Q.20 Liver digests - Fats

Q.21 Rickets is caused due to - vitamin D

Q.22 Which don’t excrete waste product - Liver

Q.23 Idicator of Air pollution - Lichens

Q.24 Acid found in nature - Acetic Acid

Q.25 Haptens are - Incomplete antigens

Q.26 Gypsum is used for improvement of - Saline soils

Q.27 Clone is a colony of - cells having similar genetic constitution

Q.28 Substance used for preservation of food grains - Sodium Bezoate

Q.29 Disease caused by Asbestos - Emphysema

Q.30 In the eye,color vision is effected by the presence of - Cones

Q.31 In the nuclear reactors ,moderators are used to - slow down the neutrons

Q.32 Wings of birds are - Modified Fore limbs

Q.33 The compound used in anti-malarial drug is - Chloroquine

Q.34 Pure water PH value is - 7

Q.35 Nitrous Oxide is - laughing gas

Q.36 Heavy water is - deuterium oxide

Q.37 LPG consists of mainly - Methane, butane and propane

Q.38 Balloons Are filled with - helium

Q.39 Marsh gas is - methane

Q.40 Lithium is the lightest - Metal





Marketing Knowledge MCQs for Bank Exam Practice.

Q.1 Digital marketing is similar to__________.
a. Online marketing
b. Cold calling
c. Web designing
d. Market forecast
e. Outdoor marketing

Q.2  Marketing is termed as successful, when_______________.
a. There is a rise in the number of salesmen
b. There is no need for post-sales services
c. There is no need to give discounts
d. There is rise in sales through more clients
e. Marketing is an ongoing process and hence, can never be successful

Q.3  Digital Marketing is a way of_____________.
a. Direct Marketing
b. Indirect Marketing
c. A strategy of DSAs
d. All of these
e. None of these 

Q.4 Credit cards are used for___________.
a. Cash withdrawals
b. Purchase of air tickets
c. Purchase of consumable items from retail outlets
d. All of these
e. None of these




Q.5  A „Call‟ in Marketing language means _______ 
a. Calling On a salesperson
b. Calling on a customer
c. Making a phone call
d. Telemarketing
e. None of these

Q.6 Banks sell insurance for_________.
a. Increasing Deposits
b. Increasing Loans
c. Increasing Clients
d. Earning more profits
e. Taking over insurance companies

Q.7  EMI can be a marketing tool if 
a. EMI is increasing
b. It is very high
c. It is very low
d. EMI has no impact on marketing
e. None of these

Q.8 Market share means 
a. Market price of shares
b. Sensex
c. Share market
d. Share of business among peers
e. Market volatility

Q.9 A Debit Card can be issued to 
a. Only Income Tax assesses
b. Only Professionals
c. Only Women
d. All farmers
e. All Savings Account holders

Q.10 The meaning of “Conversion” in sales is 
a. Designing new products
b. Converting Purchasers into sellers
c. Converting sellers into purchasers
d. Converting prospective customers into purchasers
e. Conversion of religion



Answer Key:...
1. a
2. d
3. a
4. d
5. b
6. d
7. c
8. d
9. e
10. d



No comments:

Post a Comment