P

P

LORD JESUS CHRIST SAYS

The thief comes only to steal and kill and destroy; I have come that they may have life, and have it to the full. “I am the good shepherd. The good shepherd lays down his life for the sheep.

20 Dec 2016

GENERAL KNOWLEDGE-- BANK PO EXAM GENERAL KNOWLEDGE UPDATED-

G-20 Summits (1999) 
The Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors is a group of finance ministers and central bank governors from 20 major economies: 19 countries plus the European Union, which is represented by the President of the European Council and by the European Central Bank. Chairperson- Tony Abott, 
Total Countries- 20 

Countries= BRICS + G7 + Argentina, Australia, Indonesia, Mexico, South Korea, Saudi Arabia, Turkey 
  • 10th G 20 Meeting 2015 – Antalya, Turkey
  • 11th G 20 Meeting 2016 – Hangzhou, China
  • 12th G 20 Meeting 2017 – Germany
  • 13th G 20 Meeting 2018 – India 


BRICS Summits (2008) (Brazil, Russia, India, China, South Africa)
  • 6th BRICS Summit 2014 – Fortaleza, Brazil
  • 7th BRICS Summit 2015 – UFA, Russia
  • 8th BRICS Summit 2016 – KHUJRAO (MP) shifted from GOA 


G-7 Annual Summits (Earlier it was G8, Now Russia suspended temporarily) (1975) 
Group of Seven Countries – France, Germany, Italy, Japan, United Kingdom, United States of America, Canada.
  • 40th G8 Summit 2014 – Brussels, Belgium
  • 41st G8 Summit 2015 – Schloss Elmau, Germany
  • 42nd G8 Summit 2016 – Shima, Japan
  • 43rd G8 Summit 2017 – Italy
  • 44th G8 Summit 2018 – Canada
  • 45th G8 Summit 2019 – France 


SAARC Summits (South Asian Association for Regional Cooperation) (1985)

HQ- Nepal , Secretary General- Arjun Bahadur Thapa and Indian Representative at SAARC Lakshmi Savithri

Countries (8)- Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldives, Nepal, Pakistan, Sri Lanka Theme of 18th SAARC Summit – ‘Deeper Integration for Peace, Progress and Prosperity’.

  • 18th SAARC Summit 2014 – Kathmandu, Nepal
  • 19th SAARC Summit 2016 – Islamabad, Pakistan


ASEAN Summits (Association of South East Asian Nation)
HQ- Jakarta, Indonesia, Total Countries- 10 and Secretary General- Le Luong Minh (Vietnam)

(INDIA IS NOT IN ASEAN COUNTRIES)
  • 24th ASEAN Summit 2014 (May)– Nay Pyi Taw, Myanmar
  • 25th ASEAN Summit 2014 (November)– Nay Pyi Taw, Myanmar
  • 26th ASEAN Summit 2015 (April)– Langkawi, Malaysia
  • 27th ASEAN Summit 2015 (November)– Manila, Philippines


East Asia Summit (EAS) 
EAS meetings are held after annual ASEAN leaders’ meetings.

  • 9th East Asia Summit 2014 – Nay Pyi Taw, Myanmar
  • 10th East Asia Summit 2015 – Kuala Lumpur, Malaysia
  • 11th East Asia Summit 2016 – Vientiane, Laos


IBSA Summits (2003) 
IBSA Dialogue Forum – India, Brazil, South Africa.
  • 7th IBSA Summit 2015 – New Delhi, India


BIMSTEC Summits (Bay of Bengal Initiative for Multisectoral Technical and Economic Cooperation(1997)
Total Countries (7)- Bangladesh, India, Myanmar, Nepal, Srilanka, Thailand, Bhutan. Chairmanship- Nepal

  • 3rd BIMSTEC Summit 2014 – Nay Pyi Taw, Myanmar
  • 4th BIMSTEC Summit 2015 – Nepal 



APEC Summits (Asia Pacific Economic Cooperation) (1989)
Total Countries- 21 , HQ- Singapore and Executive Director- Alan Bolard INDIA IS NOT IN APEC COUNTRIES. 

  • 26th APEC Summit 2014 – Beijing, China
  • 27th APEC Summit 2015 – Philippines, Manila
  • 28th APEC Summit 2016 – Peru, Lima
  • 29th APEC Summit 2017 – Vietnam, Hanoi 


Nuclear Security Summit (NSS) (2010)
Total Countries participated in the 2nd NSS 2012 summit was 53 countries.

  • 3rd NSS 2014 – Hague, Netherlands
  • 4th NSS 2016 – Washington, USA 


NATO Summit (North Atlantic Treaty Organization) (1949)
Total Countries- 28 , HQ- Belgium and Secretary General- Jenus Stoltenberg (newly elected from Norway)
INDIA IS NOT IN NATO SUMMIT COUNTRIES.
  • NATO 2014- Cardiff, UK 
  • NATO 2016- Warsaw, Poland  


OTHER SUMMITS



1.     16th International OPEC Summit, 2015– Paris, France
2.     48th ADB Meeting, 2015– Baku, Azerbaijan
3.     United Nations Climate Change Meeting, 2015– Paris, France
4.     9th WTO Ministerial Conference, 2013– Bali, Indonesia (10th WTO Ministerial Conference, 2014 Venue not yet decided)
5.     18th BASIC Ministerial Meeting, 2014– New Delhi, India (Basic- Brazil, South Africa, India, China)
6.     6th International Nuclear Energy Forum ATOMEXPO 2014– Moscow, Russia
7.     World Economic forum 2014– Abuja, Nigeria (Sunil Bharti Mittal was the CO-Chairperson this year)
8.     Internet Governance Forum 2014– Istanbul, Turkey
9.     NAM (Non Aligned Movement) Summit 2015 – Venezuela.
10.   83rd Interpol General Assembly– Monaco


ADDITIONAL QUESTIONS AND ANSWERS


1. The long term objective of marketing is_________.
(a) Customer satisfaction
(b) Profit maximization with customer
(c) Profit maximization
(d) Cost cutting
(e) None of these

2. Mobile Marketing is also called as____________ ?
(a) M-marketing
(b) Management Marketing
(c) e-marketing
(d) Modern Marketing
(e) Mind Marketing

3. What is meant by B2B E-business Model?
(a) Bank-to Business
(b) Business-to Bank
(c) Building-to Business
(d) Business –to Broadcast
(e) Business-to Business



4. Automated Teller machines (ATMs) are innovation for the banking industry. In terms of the service industry this is an innovation in the – element of the marketing mix. 
(a) Pricing
(b) Promotion
(c) Distribution
(d) Product
(e) None of these

5. Current Accounts can be freely opened by_____________.
(a) Government Department
(b) All NRI's
(c) All Businessmen
(d) Firms and Companies
(e) HUF's

6. The service marketing is same as_____________.
(a) sales marketing
(b) telemarketing
(c) relationship marketing
(d) brand marketing
(e) None of these

7. Digital Bank can be resorted through_____________.
(a) Mobile phones
(b) Internal
(c) Telephones
(d) All of these
(e) None of these

8. Bank Marketing is treated as -
(a) Transaction marketing
(b) Service marketing
(c) Indoor marketing
(d) all of these
(e) None of these

9. Bank of Mathura is offering higher interest-ratio on fixed deposit to senior citizens of 60 years and above- It is practicing-
(a) Promotional pricing
(b) Psychological pricing
(c) Segmental pricing
(d) Product mix pricing
(e) All of these

10. Which of the following is an example of teleconferencing?
(a) Computer conferencing
(b) Audio conferencing
(c) Video conferencing
(d) All of the above
(e) None of these




Answer Key:
1. c
2. a
3. e
4. c
5. e
6. c
7. d
8. b
9. d
10. d



ADDITIONAL QUESTION AND ANSWERS

Q.No. 1. 
Term 'mesothelioma' is related to___________?
(1) Technology
(2) Google
(3) Health
(4) Missile
(5) Astronomy




Q.No. 2. The content management involved _____________. 
(1) Digital content
(2) Images, video, audio and multimedia as well as text
(3) Only text
(4) Both 1 and 2
(5) None of these




Q.No. 3. Digital content is also known as________________?
(1) digital media
(2) digital data
(3) digitally broadcast
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 4. ___________is a service provided by most credit card and charge card issuers. The service allows cardholders to withdraw cash, either through an ATM or over the counter at a bank or other financial agency, up to a certain limit.
(1) cash advance
(2) cash credit
(3) cash paid
(4) cash flow

Q.No. 5. An advocate, advisor, and counselor to the clients you represent (as lawyer) also called a/an________________.
(1) Attorney
(2) practitioner
(3) counselor
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 6. Blood is circulated around the body through_____________.
(1) WBCs
(2) blood vessels
(3) blood cells 
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 7. ______________is a form of Internet marketing that involves the promotion of websites by increasing their visibility in search engine results.
(1) Search engine marketing
(2) search engine optimization
(3) search query
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 8. A bank transfer is a way to send money from one bank account to another , also called a/an__________?
(1) credit transfer
(2) online transfer
(3) wire transfer
(4) electronic funds transfer
(5) All of the above

Q.No. 9. ___________is a way to use one's real property, like land, a house, or a building, as a guarantee for a loan to get money.
(1) mortgage
(2) Bank guarantee
(3)  legal agreement
(4) Both 1 and 2
(5) None of these

Q.No. 10. A service providing information and support to Users, Clients, especially within a company Called?
(1) Support Service
(2) help desk
(3) Customer Support
(4) Both 1 and 2
(5) None of these




Answer Key...
1. 3
2. 2
3. 4
4. 1
5. 1
6. 2
7. 1
8. 5
9. 1
10. 2





No comments:

Post a Comment