P

P

WORDS OF JESUS CHRIST.

Let the one among you who is without sin be the first to cast a stone. Jesus Christ

25 Feb 2018

BANK PO EXAMINATION-- EXPECTED GST BILL Q&A

GST - Expected Questions on Goods & Services Tax (GST Bill) l MCQ for upsc ssc bank railway

GST - Expected Questions on Goods & Services Tax (GST Bill) l MCQ for upsc ssc bank railway.

Hello Readers, In this post we are sharing MCQs on Goods and Services Tax (GST) -2. These all Important MCQ related to GST most important for UPSC, CGL, SSC, RAILWAYS ,PSUs and all state level competitive Exams.

Q.1. The Number of Digits in the PAN based GSTIN registration Number will be:
(A) 10 Digits
(B) 12 Digits
(C) 14 Digits
(D) 15 Digits


Q.2. The Issuance of the Invoice or Receipt of Payment is known as :
(A) Actual Tax Point
(B) Basic Tax Point
(C) Either of the above
(D) None of the Above

Q.3. What will be the Amount of TDS in GST?
(A) Full Tax Amount
(B) SGST Tax Only
(C) CGST Tax Only
(D) 1% of the Payment

Q.4. The Tax Collected by E-Commerce Operators from the actual Suppliers of Goods is
termed as:
(A) TDS
(B) TCS
(C) Service tax
(D) All of the Above

Q.5. The filing of Monthly Returns in GST will be:
(A) At a stretch
(B) Two Phases
(C) Three Phases
(D) Four Phases

Q.6. The number of Return to be filed by a Casual Trader
(A) GSTR-1 Only
(B) GSTR-2 Only
(C) Both GSTR-1 and 2
(D) GSTR-1, 2, and 3

Q.7. The basic nature of assessment in GST will be:
(A) Self assessment
(B) Provisional Assessment
(C) Best Judgment Assessment
(D) Protective Assessment

Q.8. The Special Audit report is to be submitted normally within a period of :
(A) 30 days
(B) 60 days
(C) 90 Days
(D) 180 days

Q.9. What is a serious case in GST?
(A) Disputed Tax of and above 25 Lakhs
(B) Disputed Tax of and above 50 Lakhs
(C) Disputed Tax of and above 25 Crores
(D) Disputed Tax of and above 25 Crores

Q.10. Who will be the final fact finding authority in a tax case?
(A) FAA
(B) Tribunal
(C) HC
(D) SC


Answer Key:
1. d
2. a
3. d
4. b
5. c
6. d
7. a
8. c
9. c
10. b

No comments:

Post a Comment