P

P

WORDS OF JESUS CHRIST.

Behold, I stand at the door and knock. If anyone hears my voice and opens the door, I will come in to him and eat with him, and he with me. Jesus Christ

3 May 2018

BANK PO--GST - Expected Questions on Goods & Services Tax (GST Bill) l MCQ for upsc ssc bank railway




Computer Awareness Questions and Answers Quiz for IBPS Bank exams


Q. 1Choose the BEST answer for term 'Ransomware', Is a___________.
(1) Malware
(2) Computer Virus
(3) Hardware
(4) Utility Software
(5) System Software


Q. 2 __________is the process of encoding a message OR information in such a way that only authorized can access it.
(1) Encryption
(2) Cryptography
(3) Data Mining
(4) CPU
(5) Data Extract

Q. 3In cryptography, use of algorithm for performing encryption or decryption called__________
(1) Encryption
(2) Cryptography
(3) Data Mining
(4) Cipher
(5) Data Extract

Q. 4Read only memory (ROM) is a type of____________.
(1) volatile memory
(2) non volatile memory
(3) semi volatile memory
(4) Both 3 and 3
(5) None of the above


Q. 5Word processor, spreadsheet, an accounting application OR a web browser are best example of a/an____________.
(1) Office work software
(2) General Purpose Software
(3) Utility Software
(4) System Software
(5) Application Software

Q. 6Which is NOT an operating system?
(1) Microsoft
(2) macOS
(3) Linux
(4) 
Win9x
(5) AmigaOS


Q. 7Which company is NOT related Internet services and products
(1) Google
(2) Yahoo
(3) Rediff
(4) eBay
(5) None of the above

Q. 8A program that hackers or crackers use to determine whether a specific computer is currently online and accessible called__________.
(1) Source Code
(2) Packet
(3) Ping
(4) Hack
(5) None of the above

Q. 9Who is the inventor of the World Wide Web (www).
(1) Tim Berners Lee
(2) Sundar Pichai
(3) Larry Page
(4) Bill Gates
(5) None of the above

Q. 10First commercially available microprocessor by Intel was _______________.
(1) 80386DX
(2) iAPX 432
(3) Intel 8048
(4) Intel 8008
(5) Intel 4004

Answer Key:
1. 2
2. 1
3. 4
4. 2
5. 5
6. 1
7. 5
8. 3
9. 1
10. 5


GST - Expected Questions on Goods & Services Tax (GST Bill) l MCQ for upsc ssc bank railway


Q.1. The Number of Digits in the PAN based GSTIN registration Number will be:

(A) 10 Digits
(B) 12 Digits
(C) 14 Digits
(D) 15 Digits


Q.2. The Issuance of the Invoice or Receipt of Payment is known as :
(A) Actual Tax Point
(B) Basic Tax Point
(C) Either of the above
(D) None of the Above

Q.3. What will be the Amount of TDS in GST?
(A) Full Tax Amount
(B) SGST Tax Only
(C) CGST Tax Only
(D) 1% of the Payment

Q.4. The Tax Collected by E-Commerce Operators from the actual Suppliers of Goods is
termed as:
(A) TDS
(B) TCS
(C) Service tax
(D) All of the Above

Q.5. The filing of Monthly Returns in GST will be:
(A) At a stretch
(B) Two Phases
(C) Three Phases
(D) Four Phases

Q.6. The number of Return to be filed by a Casual Trader
(A) GSTR-1 Only
(B) GSTR-2 Only
(C) Both GSTR-1 and 2
(D) GSTR-1, 2, and 3

Q.7. The basic nature of assessment in GST will be:
(A) Self assessment
(B) Provisional Assessment
(C) Best Judgment Assessment
(D) Protective Assessment

Q.8. The Special Audit report is to be submitted normally within a period of :
(A) 30 days
(B) 60 days
(C) 90 Days
(D) 180 days

Q.9. What is a serious case in GST?
(A) Disputed Tax of and above 25 Lakhs
(B) Disputed Tax of and above 50 Lakhs
(C) Disputed Tax of and above 25 Crores
(D) Disputed Tax of and above 25 Crores

Q.10. Who will be the final fact finding authority in a tax case?
(A) FAA
(B) Tribunal
(C) HC
(D) SC


Answer Key:
1. d
2. a
3. d
4. b
5. c
6. d
7. a
8. c
9. c
10. b



No comments:

Post a Comment