P

P

Lord Jesus Christ Says...

The thief cometh not, but for to steal, and to kill, and to destroy: I am come that they might have life, and that they might have it more abundantly. I am the good shepherd: the good shepherd giveth his life for the sheep.

14 Jul 2018

SHARE MARKET-- Which are some undervalued multibagger stocks to buy in July 2018?



A common dream of our society is how to become rich. Sincere persons set a target to be achieved in upcoming 20 years. I am 28 years old and have set up a target to earn Rs. 5 crore INR in the next 22 years with a lump sum investment of Rs. 7 lack. To achieve the target I need to invest in such companies which yield 22% CAGR. Before investing one should be done the fundamental analysis of the companies. One should be sure whether the company will be able to give that huge return in long-term perspective. There are many points to check on the basis of which you can make an investment in various companies like Debt: Net Worth ratio,Compounded sales Growth,Profit after Tax (PAT) growth, Return on Equity etc.
Pidilite Industries- Incorporated in the year 1969. It is a Large Cap company (having a market cap of Rs 54383.95 Crore) operates in the Chemicals sector. Pidilite Industries is an Indian-based adhesive manufacturing company. It also sells art material, construction chemicals, and other industrial chemicals. Pidilite produces some famous products like“Fevicol”, "Fevikwik", “Dr.Fixit”, “M-seal”, “Roff”, “Cyclo”, “Hobby Ideas”, “Acron”, and “Ranipal”. Here is the detailed fundamental analysis of Pidilite Industries.

13 Jul 2018

GENERAL KNOWLEDGE-- BANK PO, IBPS, UNION PUBLIC SERVICE ETC-


GST - Expected Questions on Goods & Services Tax (GST Bill) l MCQ for upsc ssc bank railway
GST - Expected Questions on Goods & Services Tax (GST Bill) l MCQ for upsc ssc bank railway.

Hello Readers, In this post we are sharing MCQs on Goods and Services Tax (GST) -2. These all Important MCQ related to GST most important for UPSC, CGL, SSC, RAILWAYS ,PSUs and all state level competitive Exams.

Q.1. The Number of Digits in the PAN based GSTIN registration Number will be:
(A) 10 Digits
(B) 12 Digits
(C) 14 Digits
(D) 15 Digits


Q.2. The Issuance of the Invoice or Receipt of Payment is known as :
(A) Actual Tax Point
(B) Basic Tax Point
(C) Either of the above
(D) None of the Above

Q.3. What will be the Amount of TDS in GST?
(A) Full Tax Amount
(B) SGST Tax Only
(C) CGST Tax Only
(D) 1% of the Payment

Q.4. The Tax Collected by E-Commerce Operators from the actual Suppliers of Goods is
termed as:
(A) TDS
(B) TCS
(C) Service tax
(D) All of the Above

Q.5. The filing of Monthly Returns in GST will be:
(A) At a stretch
(B) Two Phases
(C) Three Phases
(D) Four Phases

Q.6. The number of Return to be filed by a Casual Trader
(A) GSTR-1 Only
(B) GSTR-2 Only
(C) Both GSTR-1 and 2
(D) GSTR-1, 2, and 3

Q.7. The basic nature of assessment in GST will be:
(A) Self assessment
(B) Provisional Assessment
(C) Best Judgment Assessment
(D) Protective Assessment

Q.8. The Special Audit report is to be submitted normally within a period of :
(A) 30 days
(B) 60 days
(C) 90 Days
(D) 180 days

Q.9. What is a serious case in GST?
(A) Disputed Tax of and above 25 Lakhs
(B) Disputed Tax of and above 50 Lakhs
(C) Disputed Tax of and above 25 Crores
(D) Disputed Tax of and above 25 Crores

Q.10. Who will be the final fact finding authority in a tax case?
(A) FAA
(B) Tribunal
(C) HC
(D) SC


Answer Key:
1. d
2. a
3. d
4. b
5. c
6. d
7. a
8. c
9. c
10. b


10 Very Important GK Questions for Must for Every Competitive Exams
Q.No. 1. What is the full form of term 'GST'- Good and Services Tax


Q.No. 2. The GST is proposed to be implemented simultaneously in the whole of India by the Central Government- 1st July 2017

Q. No. 3. Who is the new chairperson of the State Bank of India (SBI) - Arundhati Bhattacharya

Q. No. 4. Who is the first woman to be appointed Chairman of the State Bank of India (SBI) - Arundhati Bhattacharya

Q. No. 5. Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) founded in - 1975

Q. No. 6. Often we keep reading about 'JIO' in newspapers, what it is - LTE mobile network operator

Q. No. 7. In mobile technology term '4G' stand for - a mobile communications standard/fourth generation of mobile phone

12 Jul 2018

SHARE MARKET--What is the best stock of the IT sector for a long-term investment in India?


     KELLTON TECH SOLUTIONS LTD 

ABOUT-:
Incorporated in 1993 as VMF Soft Tech, Kellton Tech Solutions (KTS) is a CMMi Level 5 and ISO 9001:2008 certified global leader in digital transformation, propelling businesses into their future by transforming the way they operate.
The US-based serial entrepreneurs Niranjan Chintam and Krishna Chintam took over city-based VMF Soft Tech Ltd. in 2009 and renamed it to Kellton Tech.
Kellton Tech has, since then, expanded their business portfolio following an organic and inorganic path by making acquisitions in the US and India
Kellton Tech Solutions Ltd. (KTSL) an an Indian information technology and outsourcing company headquartered in Hyderabad, India with offices in United States and Europe.The company reported net revenues of 7.8 billion and has more than 1400 employees with 350 clients with around 278 in USA, 6 in EU, 58 in India and rest in others spread across verticals such as BFSI, travel, e-commerce, manufacturing, logistics, healthcare and others.

11 Jul 2018

QUOTES--Happily Positive Thoughts for the Day



25. It’s exhausting to fight a war inside your head every single day.

.26. If you want to achieve greatness stop asking for permission.
27. There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle.
28. I haven’t failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.
29. It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent…
30. Your attitude, not your aptitude, determines your altitude.
31. Life isn’t about falling it’s about getting back up every time you fall.
.32. Thank you for helping me build my life.

10 Jul 2018

STOCK MARKET-- What are some good stocks to invest in right now?


Hello traders and investors. This is an answer from the research of a well equipped and experienced analysts, who have helped and guided their clients to generate wealth in both intraday and long term. Cont details are in profile.
So, best stocks to invest in for a time period of 2–4 years, considering all the parameters such as value investors choose these two tools to select stocks for investment price to earning ratio and price to book value ratio.
But, remember low EPS (price to earning ratio) doesn't means that the stock is worth investing. Infact it could be a price trap. So, instead of detailing the fundamentals we would simply list the stocks and their future prospect.
1.       Pharma Sector:- Sunpharma, the only stock in the pharmaceutical sector that looks promising. Returns are not not expected to be

9 Jul 2018

QUOTES--wonders Quotes





  






  

8 Jul 2018

SHARE MARKET--How do I track good penny stocks?


You can’t because they aren’t any.
Investing in penny stocks is like taking your hard earned money and dumping them in a fire

Seriously, don’t invest in penny stocks, because if you do that’s the equivalent of shooting yourself in the foot and when they bullet hits you, you then cry out in pain asking “what did I do to deserve this”.
They are just "small-market capitalization companies, with very high volatility, poor liquidity and no stable history of financial position. You can buy them if you want to commit financial suicide, you can go in but you can never go out (due to low liquidity)
Why would you seek to invest your cold hard cash into something like that?
Penny stocks are just speculation! Also It can be exceptionally hard to find reliable information about them, A worthy to mention is that scam artists frequently use penny stocks for get-rich-quick schemes and people easily fall for them.
So always invest in indexed shares for reward.
Wish you good luck.